![]() |
Кісто з яфирами, то барс скорий і простий перепис. Ідеальний коли приіжджают незаповідани гості! Найліпше смакує на свіжо, конечні з кавом або чайом і в добрим товаристві!
***
Ciasto z jagodami, to bardzo szybki i prosty przepis. Idealny, gdy wpadają niezapowiedziani goście!
Najlepiej smakuje na świeżo, koniecznie z kawą lub herbatą i w miłym towarzystwie!
Najlepiej smakuje na świeżo, koniecznie z kawą lub herbatą i w miłym towarzystwie!
Складніки:
130г маргарини
2 яйця
100г цукру
30г лікеру байлейс
200г муки пшеничной
1 чубата ложка порошку до печиня
Щипта солі
Жмень яфир
Цукор пудер до посипаня кіста
Składniki:
130g margaryny
130g margaryny
2 jajka
100g cukru
30g likieru baileys
200g mąki pszennej
1 czubata łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
garść jagód
cukier puder do posypania
![]() |
Розгріти пєкарник до 180 стопні. До велькой миски вшмарити мягку маргарину, яйця, цукор, лікєр, муку, порошок до печиня і кусціок соли. Утерти міксером на гладку масу. Кісто переложити на натолщену бляху, посипати свіжима яфирами. Печи около 30 хвилин, по винятю посипати цукром пудром.
***
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Do dużej miski wrzucić miękką margarynę, jajka, cukier, likier, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Utrzeć mikserem na gładką masę.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy, posypać świeżymi lub mrożonymi jagodami.
Piec około 30 minut, po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy, posypać świeżymi lub mrożonymi jagodami.
Piec około 30 minut, po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Смачного!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz