То перепис котрий люблю найвеце. Є барс скорий, простий, а потрібни складніки все мам в хыжи. Булочки будут ідеальни на снідання в негандльову неділю, або в зимний, понурий день, коли не хце ся за нич виходити до скльепу. Не фай ся! Хоц в складі є дуже майонезу, по спечиню не чути го в смаку, а булочки смакуют супер і та солоно і на солодко!
1. Настав пєкарник на 200 стопні
2. Муку пересій з порошком до печиння до векшой миски
3. Влій молоко і замішай
4. Додай майонез і вимішай зас, так штоби кісто мало єдноліту, густу і зварту масу.
5. Перелож кісто до форемок, а кєд іх не маш, вжий пристеленой папіром бляхи і на ней формуй булочки лжыцьом.
6. Посипай з верха сімям лняним- може тіж быти соняшник, мак ци што там дюбиш
7. Печ в пєкарнику ок 30-35 хвилин
Смачного!
...
To przepis, który uwielbiam. Jest bardzo szybki, prosty, a potrzebne składniki zawsze mam w domu.
Bułeczki będą idealnym pomysłem na śniadanie w niedzielę niehandlową, lub szybkie pieczywko w zimny, ponury dzień, kiedy za nic nie chce się wychodzić do sklepu. Bez obaw! Chociaż w składzie mają sporo majonezu, po upieczeniu nie czuć go w smaku, a bułeczki smakują super i na słono, i na słodko!
Potrzebne składniki:
-250g mąki pszennej
-3/4 szklanki mleka
-5 łyżek majonezu
-1płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
-siemię lniane do posypania bułeczek
-foremka do muffinów
1. Nastaw piekarnik na 200 stopni C
2. Mąkę z proszkiem przesiej do sporej miski
3. Wlej mleko i wymieszaj
4. Dodaj majonez i wymieszaj ponownie, tak żeby ciasto stanowiło zwartą, jednolitą i gęstą masę.
5. Przełóż ciasto do foremek na muffiny, można też użyć zwykłej blachy wyłożonej papierem i na niej łyżką formować niewielkie bułeczki.
6. Posyp bułeczki siemieniem- może być też słonecznik, mak lub cokolwiek lubisz
7. Piecz w piekarniku ok.30-35 minut
8. Wyjmij z foremek lub blachy, żeby lekko ostygły i serwuj z ulubionymi dodatkami!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz