Складніки:
- кісто францускє
- хрін тертий
- пор
- червена цибуля
- плястри лосося
- оріхи влоски
***
Składniki:
- ciasto francuskie
- chrzan tarty
- por
- czerwona cebula
- plastry łososia
- orzechy włoskie
Покроіти цибулу і пора. Пора спарити кипячом водом, переложити все на пателню, підсмажити і доправити до смаку солом і перціом.
В меджечасі покроіти кісто на в міру рівни простокути а пєкарнік наставити на 180 ст. Оріхи розтовчи на менши кавалці.
На кавалки кіста накладати кус хріну, мішанку цебулі і пора, плястри лосося і посипати оріхами. Завинути кінці кіста і печи в розгрітим пєкарнику през 15-20 хвилин.
Pokroić cebulę i pora. Pora sparzyć wrzątkiem, a potem przełożyć wszystko na patelnię, podsmażyć i doprawić do smaku solom i pieprzem.
W międzyczasie pokroić ciasto francuskie na w miarę równe prostokąty a piekarnik nastawić na 180 st. C. Orzechy roztłuc na mniejsze kawałki.
Na ciasto francuskie nakładać trochę chrzanu, mieszankę cebuli i pora, plastry łososia i posypać orzechami. zawinąć końce ciasta i piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut.
No no, dziewczyny, rozwijacie się! Na pewno spróbuję tego łososia! :)
OdpowiedzUsuń