czwartek, 4 czerwca 2015

Пaста канапкова / Pasta kanapkowa

В долги вікенд на сніданя, рекомендую деликатну пасту рибну, котра надаст ся в сам раз на пікнік!

***

W długi weekend, na śniadanie, polecam delikatną pastę rybną, która sprawdzi się też na pikniku!

Fot. tawernarybna.pl

Потрібни будут:
Ок 150 гр риби вудженой нп. макрелі або треваля
50 гр зелених оливок
50 гр цебулі
Дві лижочки масла
Ложка майонезу
Кус перцю і солі до смаку

Мясо риби одділити од шкіри і ости. Цебулю і оливки дрібно покроіти. Рибу, масло і майонез зміксувати на гладку масу. Вшитко вимішати. Доправити до смаку.

Найліпше смакує з разовим хлібом!

***
fot. medium.com

Składniki:
ok. 150 gram wędzonej ryby- najlepiej makreli albo trewala
50 gram oliwek
50 gram cebuli
2 łyżki masła
łyżka majonezu
pieprz i sól do smaku

Mięso ryby ostrożnie oddzielamy od ości i skóry. Oliwki i cebulę siekamy na drobno. Rybę masło i majonez miksujemy, dosypujemy pokrojone oliwki i cebulkę, doprawiamy solą i pieprzem. 

Najlepiej smakuje z razowym chlebem!



1 komentarz: