Складники:
1000 ґ сира білього
270 ґ масла
8 білок
8 жолток
1 шклянка цукру
1 лижочка порошку до печення
2 будині ванілйови
80 ґ каши манной
1/4 шклянки скірки зо стертой цитрини
пушка бжосквінь
1. Сир і масло утераме на гладку масу в міксері, додаєме будині, кашу манну, скірку з цитрини і прошок до печення.
2. Жолтка міксуєме з цукром і додаєме до маси сировой. Убияме піну з білок і вшитко делікатні мішаме.
3. Піл маси виліваме на бляшку з паперйом до печення і укладаме покроєни в паски бжосквіні. Додаєме решту маси.
4. Печеме в пецу нагрітим до 160 стопні през 1 годину.
Składniki:
1000 g twarogu
270 g masła
8 białek
8 żółtek
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 budynie waniliowe
80 g kaszy manny
¼ szklanki skórki startej z cytryny
puszka brzoskwiń
Twaróg i masło ucieramy na gładką masę w
mikserze, dodajemy budynie, kaszę mannę, skórkę z cytryny i proszek do
pieczenia.
Żółtka miksujemy z cukrem i dodajemy do
masy twarogowej. Ubijamy pianę z białek i wszystko łączymy delikatnie
mieszając.
Połowę masy wylewamy na blaszkę wyłożoną
papierem do pieczenia i układamy pokrojone w paski brzoskwinie. Dodajemy resztę
masy.
Pieczemy w 160 stopniach przez ok. 1 godzinę.
А одкаль знати як долго тримати сирник в пецу?
1 кґ сира= 1 година печення
1,5 кґ cира=1,5 години печення
Komentarze
Prześlij komentarz